top of page

ערכה ומשמעותה של דוגמה אישית...

מעניין אם חווית סיטואציה דומה...

אתה יושב במשרד שלך, מנסה להשתלט על המיילים שלא מפסיקים להיערם.

הדלת נפתחת, אחד הנציגים מבקש שתצאו לעזור. אתם יוצאים לבדוק מה קורה ומגלים "זירת ארוע" של ממש... נציגה אחת חדשה, בוכה, כי איך אומרים?... "הלקוח עף עליה".

שתי החברות שלה מביאות לה מים ומנסות להרגיע אותה (גם הן יצאו מזמינות לשיחות...) האחמ"ש מנסה להשתלט על הגזרה ועל הממתינות, הלקוח מחכה בהחזק לשיחת מנהל עם הנציגה הבכירה שיצאה להפסקה (לא מוכן להמתין שתחזור אליו).

אתה מתיישב בכסא של הנציגה הבכירה, מושך את השיחה ומציג את עצמך. הלקוח צועק וכועס לפני שהספקת להבין במה מדובר, והראש שלך בכלל חושב על הנציגה הבוכה והכאוס במוקד העמוס.

אתה מאבד את השליטה, שוכח לרגע כל מה שאתה מאמין בו, והטונים עם הלקוח מתחילים לעלות. המוקד בדממה וכולם מקשיבים לשיחה שלכם שממש לא אופיינית לך...

יומיים אח"כ, אותה נציגה בוכייה צעקה על לקוח אחר, מה שממש לא מתאים לה, ואתה מוצא את עצמך תוהה מאיפה זה הגיע.


איך נותנים דוגמה אישית לעובדים?

איך אפשר לשנות ולהשפיע באמצעות דוגמה אישית?

כמו בהרבה מתחומי החיים, לעובד יש את הרצון ללמוד ממנהלו, ואף לפתח התנהלות ארגונית דומה בחלק מהמקרים.

בעיני הכוח המהותי לעיצוב הצוות והתנהלותו קיים בדוגמה האישית שנותן המנהל הישיר, ביחס שלו אל עובדיו, אל עמיתיו, למנהלו וכמובן אל לקוחותיו.

אעלה בפניכם מעט חומר למחשבה איך מנהל יכול להשפיע ולהקנות מיומנויות באמצעות דוגמה אישית:


נתחיל בנוכחות

רוצה שעובדיך יגיע בזמן לעבודה? שיקפידו להיעדר רק במקרים המחייבים זאת? מנהל שנוכח פיזית במקום העבודה שלו, ממעט להחסיר ומקפיד להגיע בזמן (בעיקר שיש תדריך בוקר או מפגשים עם הצוות), נותן דוגמה מצוינת לכך. אתה מתעכב? העובדים ממתינים לך? הודע להם כפי שהיית מצפה שיודיעו לך. ולא. זה לא ממעיט מערכך, אלא מעצים אותך.

העובדים צופים בך גם כשאתה לא מולם

מנהל הנמצא במחלוקת עם עמית בעבודה, בוחר כיצד לנהל את הקונפליקט. ככל שהפתרון יימצא בדרך שקטה ונעימה יותר, כך ייטב למנהל ולעובדיו הלומדים ממנו. מנהל שצועק, מזלזל ומתנהל בצורה שאינה נעימה בפגישות או בשיחות טלפון, עובדיו ישמעו על כך במוקדם או במאוחר, גם אם לא באופן ישיר ויסיקו שזו דרך לגיטימית להתנהלות בארגון.

יחס ללקוחות

אתה מטפל בלקוח? דבר אל הלקוח ועליו בכבוד (גם אחרי שנותקה השיחה...), גם כשתלונתו אינה מוצדקת, או כשההתנהלות מולו אינה נעימה. האופן בו אתה תדבר על הלקוח, הדרך בה תתייחס אליו, היא המודל שיראה העובד שלכם ויישם בשיחות הבאות שלו.

עמידה בהבטחת הנציג

הנציג הבטיח ללקוח שיחזור אליו מנהל בשעה מסוימת? עמוד בהבטחת הנציג. הראה לו שאתה מקפיד שהוא יעמוד במילתו ללקוח, ואתה במילתך לנציג. עמוד בהבטחותיך לעובדים וללקוחות שלך. מנהל שמזלזל בזמן הלקוח. -> עובדיו יזלזלו בזמן הלקוח.

דאגה לאינטרסים של הלקוח

מנהל שדואג לאינטרסים של הלקוח (כמובן לא על חשבון האינטרסים של הארגון), נוהג בשקיפות ובהגינות גם כשהמצב קצת מאתגר, מוותר על האגו האישי שלו, ועושה את מרב המאמצים על מנת שהלקוח יהיה שבע רצון, יגרום לעובדיו להבין את החשיבות המשמעותית שהוא רואה לנושא ויצור הפנמה ברמה הגבוהה ביותר.

מנהל שמגיע בבוקר ברוח אופטימית וחיובית, מנהל הנוהג בכבוד הראוי לעובדיו, מוכן להקשיב הקשבה אמיתית גם כשמופנית כלפיו ביקורת מצד עובדיו, מודה בטעויות ולוקח אחריות, משרה את האווירה ואת ההתנהלות הזו במוקד שהוא מוביל.

מנהל שנכון לעזור ולקדם את עובדיו כשמגיע העת לכך, מתייחס אל עובדיו ורואה אותם באמת בכל בוקר מחדש, מהווה מודל עבור עובדיו בהתנהלות שלו, יוצר הערכה, מחויבות ולויאליות כלפיו, לבקשותיו ולארגון כולו.

רוצה ליצור שינוי? השינוי מתחיל בך.

"היה אתה השינוי שאתה רוצה לראות בעולם"

מהטמה גנדי, מנהיג הודי.


רוצים לפתח עוד מיומנויות ניהול? הזמינו אותי לסדנת פיתוח מנהלים - להנעה בהנאה, בהתאמה לצרכי הארגון.

Comments


bottom of page