התחלה חדשה בעבודה:
המון חשש והתרגשות. מקום חדש, אנשים חדשים.
"אצליח להתחבר לאנשים? ילמדו אותי או שפשוט יתנו לי לענות ללקוחות? עם מי אשב לאכול ביום הראשון?
אלו רק חלק מהמחשבות שעוברות בראש לעובד חדש שאנחנו מגייסים. אז איך קולטים עובד חדש לצוות ולארגון בצורה מיטבית?
חשוב מאוד לדאוג לחלק המקצועי, אבל לתת דגש משמעותי גם לנושא הבינאישי.
11 טיפים להתחלה חדשה בעבודה:
ספרו לצוות על העובד החדש שעתיד להגיע, הכינו לעובד עמדה מסודרת עם מחשב וציוד משרדי נדרש, אפשר גם שלט ברוך הבא, ואפילו משהו מתוק לתחילת הדרך. תמיד כיף להתקבל באהבה ולדעת שחיכו לך.
מומלץ להצמיד מראש לעובד חדש שמתקבל (בעיקר אם מגיע כיחיד ללא עובדים נוספים) חבר צוות שיחנוך אותו ברמה האישית מה הכוונה? עמית שיסייע לעובד להשתלב חברתית בצוות ובארגון. אפשר ליזום שיחת טלפון מקדימה בין החונך לעובד החדש שיכירו, כך גם החונך יוודא שהעובד יודע למי להגיע ביום הראשון ולמה לצפות. אפשר שיאכלו יחד צהריים, אפשר גם לשלב עם חניכה מקצועית. כל רעיון יוסיף ויחזק את החיבור של העובד החדש לארגון ולצוות.
הכינו תכנית הכשרה מסודרת ומובנית הכוללת שיחת היכרות ותיאום ציפיות עם המנהל הישיר, עם המדריך בקורס אם יש, עם נציגים מממשקי העבודה השונים על מנת שיכיר את העמיתים ועבודתם. התמקדו בהכשרה מקצועית ברורה ומסודרת הכוללת חומר מקצועי, תהליכים, נהלים ומערכות.
חשוב לשלב בתכנית ההכשרה תרגולים, לומדות, האזנות, מבחנים, שאלות חזרה, סימולציות, וכל רעיון אחר שיסייע להטמעת התכנים. מינון נכון של למידת חומר חדש ותרגול להטמעה ברמה היומית, מהווה נוסחה מנצחת להכשרה אפקטיבית.
הישארו בתמונה! גם אם המנהל אינו הגורם המעביר את ההכשרה בפועל, הקפידו על שיחה יומית מעוגנת בלו"ז תכנית ההכשרה ביניכם לבין העובד החדש, לטובת יצירת חיבור אישי ביניכם לבין העובד, וכמובן איתור קשיים וחסרים בתוכן הנלמד או ברמה האישית.
העבירו לפחות חלק מהתכנים המקצועיים בעצמכם. כך תשמרו על רמתכם המקצועית, ותיצרו קשר וחיבור לעובדים החדשים. כל רגע של הדרכה, יאפשר לכם להכיר את העובדים ואת ההתנהלות שלהם וימצב אתכם כמקצוענים בתחומכם.
אם יש גורם מטעמכם המסייע בהכשרה, הקפידו לציין בפני העובדים החדשים שאתם סומכים עליו שימקצע אותם ויתן להם את כל הכלים הנדרשים. חשוב שידעו שאתם מעריכים את מבצע ההכשרה והוא נבחר על ידכם.
הקפידו לסכם את תהליך ההכשרה, לבדוק היכן צריכים חיזוק, ולרכז נקודות לשיפור ולשימור עבורכם כדי להפיק לקחים ולשמור על מגמת שיפור בתהליך.
לקראת סיום התהליך, מומלץ לתת דגש לתפיסת השירות שלכם, נושא שלעיתים מזניחים קצת בשלב ההכשרה. אמרו איך השיחות צריכות להתנהל, מה הציפייה להתנהלות כשעולה התנגדות, הנחו בדבר רמת השירות הנדרשת ועוד. אם יש אפשרות לסדנת שירות – מצוין, אבל אם אין אפשרות בשלב זה, חשוב לתת את האני מאמין שלכם כדי שהעובד יבין מה נדרש ממנו בנושא החשוב הזה.
סיימו את תהליך ההכשרה בפרקטיקה. סימולציות הן סיום מצוין כיוון שמשלבות מערכות, מיומנות שיחה וידע מקצועי, ומדמות מצב אמיתי.
בסיום ההכשרה חשוב שתבוצע לעובד האזנה ומשוב על ידי חונך או בכיר לפני מענה עצמאי. לעיתים עובד בקיא מאוד בחומר אך מתקשה מעט בפרקטיקה. חונך מיומן שיודע למקד, לתת נקודות לשיפור ולשימור בתום כל שיחה, לעודד ולחזק, יוכל להוציא מהעובד את המיטב.
זכרו שהצלחת העובד, היא ההצלחה של המוקד שלכם.
השקיעו בקליטת עובד חדש, לוו אותו, סייעו לו להשתלב ותנו לו את מרב הכלים כדי שירגיש שמקבל ערך מכם ושהוא יקר ערך עבורכם. חשוב שיבין שאתם רואים חשיבות גבוהה בתפקיד שלו ובמקצועיות שלו. כשיבין שזוהי תפיסתכם, כך גם יתייחס לכך בעצמו.
בהצלחה!
עוד לפני קליטת העובדים, רוצים להשקיע בגיוס איכותי?
אשמח לסייע במיון וגיוס מנהל מתאים בעולם השירות והמוקדים.
Comments